Mentorforløb

Beskrivelse 
Mentorforløb er en understøttende indsats der kan give hjælp til borgere der har behov for støtte til at opnå eller fastholde aktiviteter, tilbud, ordinær uddannelse, ansættelse i fleksjob eller ordinær ansættelse.  

Indsats 
Vi gør meget ud af første møde med borger og sagsbehandler hvor vi afstemmer forventninger, udarbejder tydelige mål og opgaver.  
I dette forløb har vi ligeledes fokus på håndtering af borgerens personlige barrierer – heriblandt hverdagsmestring sideløbende med den virksomhedsrettede indsats.  
Forløbet afstemmes med sagsbehandler løbende.  

AS-SPEKTRUM-10
  • Inklusion eller fastholdelse i uddannelse, aktiviteter, job mm.
  • Individuel tilrettelagt fokus 
  • Hjælp til at mestre psykiske og sociale problemer 
AS-SPEKTRUM-9
  • Afklaringsforløb 
  • Beskæftigelsesforløb 
  • Jobformidlingsforløb 

Opkvalificeringsforløb

Beskrivelse 
Til denne målgruppe tilbyder vi vores beskæftigelsesrettet indsats, hvor fokus er at støtte den enkelte borger i at komme tættere på eller blive selvforsørgende.  

Indsats 
Dette sker igennem en ABC plan som udarbejdes i samarbejde med sagsbehandler og borger hvor vi afstemmer forventninger, udarbejder tydelige mål og opgaver.  
Vi arbejder i et målrettet samarbejde med en række engagerede virksomheder om etablering af virksomhedspraktik, mini jobs, løntilskud eller ordinær beskæftigelse. 
Vi udarbejder et individuelt forløb med fokus på borgerens mulighed for selvforsørgelse herunder udvikling og/eller afklaring af arbejdsevne.  
Sideløbende med den virksomhedsrettede indsats hjælper vi borgeren med håndtering af eventuelle personlige barrierer og hverdagsmestring. Dette aftales med sagsbehandler løbende.  

Støtteforløb

Beskrivelse 
AS-Spektrum har gennem mange år opbygget en række vigtige kompetencer indenfor arbejdet med udsatte borgere. Det er typisk borgere med psykiske eller fysiske udfordringer, borgere med misbrug og andre grupper med behov for særlig pædagogisk støtte. AS-Spektrum hjælper også med udkørende hjælp til borgere med behov for netop denne støtte. 
Tilbuddet henvender sig til personer over 18 år, uanset boform, og som har en betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale udfordringer. Det kan være personer, som har behov for socialpædagogisk eller socialpsykiatrisk støtte, vejledning eller optræning for at kunne bevare indflydelse på egen tilværelse. Det kan også̊ være personer, der som følge af en sygdom eller en ulykke har behov for et rehabiliteringsforløb af længere varighed, herunder støtte i forbindelse med selvstændig bolig, når dette ikke kan opnås gennem tilbud efter anden lovgivning.  

Indsats 
Der er flere typer af tilbud, som AS-Spektrum kan være med til at foranstalte, herunder: 
Pædagogisk eller anden støtte i hjemmet, hjælp til transport til fremmøde i psykiatrien, hjælp til hverdags mestring (betale regninger, udarbejde budget, rengøring, tøjvask, opvask mm.) . 

AS-SPEKTRUM-6
  • Socialpædagogisk støtte 
  • Socialpsykiatrisk støtte 
  • Hverdags-mestring 
AS-SPEKTRUM-8
  • Familieforløb
  • Mentorstøtte
  • Handleplan med fokus på trivsel
  • Speciale indenfor diagnoser

Støtteforløb u/18

Beskrivelse 
Til denne målgruppe er målet at der udarbejdes en handlingsplan med afsæt i den unges specifikke behov og udfordringer, med stort fokus på trivsel og udvikling. 
For at sikre en helhedsorienteret vurdering vil der være involvering af de relevante fagpersoner, sagsbehandler og nøglepersoner for den unge.  
Handleplanen vil skabe et billede af hvilke virkemidler der kan iværksættes for at sikret den unges trivsel og udvikling,  i overensstemmelse med det overordnede formål med støtten. 

Vi har speciale indenfor autismespektrumforstyrrelse, angst, borderline, ADHD mm.

Indsats 
Handlingsplanen bliver udarbejdet i tæt samarbejde med sagsbehandler og familien som har henvist sagen til AS-spektrum. Det  overordnede formål med støtten klarlægges, og der bliver ligeledes opsat konkrete mål og delmål op for, hvordan den unge sikres en positiv adfærdsmæssig udvikling.  
Vi tilbyder en samlet løsning som indebærer de ting som normalt skal udføres i den unges dagligdag for at skabe struktur og tryghed. Det er en helhedsorienteret indsats med den unge i centrum, som kan indeholde eksempelvis: Hente eller køre den unge til og fra skole, terapeutiske forløb og samtaler med barnet, praktisk/pædagogisk eller anden støtte i hjemmet, hjælp til job eller uddannelse samt støtte forældre i de udfordringer der måtte være i dagligdagen, så̊ de nemmere kan forstå̊ den unge.  

Støtteforløb §54

Beskrivelse
Vi arbejder med at støtte forældremyndighedsindehaver til børn eller unge, der er anbragt uden for hjemmet, som skal tilbydes en støtteperson. Vi arbejder vi bl.a. med at håndtere følelserne og hverdagen der opstår med et barn anbragt udenfor hjemmet.

Indsats
Vi bidrager med forståelse og gennemgang af dokumenter omhandlende anbringelsen samt bevare en god og konstruktiv kontakt til anbringelsesstedet. Vi deltager i møder med barnets sagsbehandler og møder på anbringelsesstedet for at støtte og hjælpe med forståelse af møderne. Vi arbejder med at skabe en bevidsthed om og eventuelt skabe ændringer i de mønstre og dynamikker, der udfordrer samspil, forståelse og kontakten til barnet.

  • At styrke forældrenes samarbejde og involvering i arbejdet med deres barn.
  • At understøtte forældrene i at udfylde deres forældrerolle under anbringelsen.
  • At styrke kontakten mellem forældrene, barnet og anbringelsesstedet.
  • At bidrage til, at barnet oplever en mindre grad af splittelse mellem forældrene og anbringelsesstedet.